Hösten i Petrus 2023

Sommaren är här, och vi ska njuta av det fullt ut innan man så småningom kan börja planera höstsäsongen igen. Vill du börja sjunga i kör? Kanske komma med ditt barn på musiklek? Har du mist en anhörig och vill bearbeta sorg? Vill du avsätta tid åt mera bön? Det finsn måna olika sätt att vara en del av församlingen. Här under hittar du församlingens verksamhet för hösten. Välkommen med!

Bön och andakt

Förbön och Tack – förbönsgudstjänst: En tvåspråkig förbönsgudstjänst i Munksnäs kyrka varannan tisdag kl. 19. Start 5.9.2023. Du kan komma med och be och dela dina böneämnen. Mer information via Förbön och tack » Petrus (petrusforsamling.net)

Petruskyrkan öppen för bön varje tisdag kl. 8-9: Börja dagen med att sitta i stillhet. Kyrkan är öppen för enskild bön fr.o.m. 5.9.2023.

Rotad i Ordet – Bibelundervisning: Hitta en tro som håller. En gång i månaden tar vi oss på en resa där vi går djupare i Bibeln. Första gången 11.9.2023 kl. 18 i Petruskyrkan. Mer information om talare hittar du via Rotad i Ordet » Petrus (petrusforsamling.net)

Gemenskap

Fredagscafé i Petruskyrkan: Fredagscafé är engemenskap för alla åldrar att mötas kring en kopp kaffe efter veckan! Varje fredag kl. 17-19. Välkommen och hänga tillsammans,  kom ensam eller med vänner!

Petra-frukost: Petra-frukosten ordnas ett par gånger per termin och är en förmiddag för kvinnor i alla åldrar. Varje gång delar någon kvinna sina livserfarenheter eller tankar kring ett specifikt tema. Kom med och dela livserfarenheter och -berättelser över en frukost med kvinnor i olika åldrar. Datum för hösten 23.9 och 11.11 kl. 10 i Petruskyrkan. Mera information via Petra-frukost » Petrus (petrusforsamling.net)

Dagscafé: Välkommen på en eftermiddag med kaffe, andakt och gemenskap! Dagscafé är speciellt för dig som är ledig under dagarna. Varannan tisdag kl. 13, 12.9-5.12. Mer information via Dagscafé » Petrus (petrusforsamling.net)

Hemgemenskaper: För att du ska få växa och må bra behöver också du tillfällen där du får dela livet med andra. I en hemgemenskap finns det plats för dig, för dina frågor och tankar. Om du är intresserad av att bli del av en hemgemenskap eller vill veta mera är du varmt välkommen med i en, eller komma med på Puls-gudstjänsten där flera ledare av hemgemenskaper är med. Mer information Hemgemenskap » Petrus (petrusforsamling.net)

Gudstjänstgruppen i Munksnäs: Gudstjänstgruppen i Munksnäs är en bönegrupp kring gudstjänsterna i Munksnäs. Vi vill bygga gemenskap och tillsammans bära våra gudstjänster och Munksnäsborna i bön. Vi samlas en gång per månad. Se händelsekalendern för datum mm.

Kurser och läger

Al Massira ledarutbildning: I augusti ordnar Petrus församling och Kannelmäen seurakunta tillsammans en utbildning för nya Al Massira ledare. Skolningen är för dig som är intresserad av hur man når ut med evangeliet till människor från mellanöstern och ger dig verktyg att se Bibeln ur ett Mellan-östern perspektiv. Fyra kvällar i augusti, ti 22.8 och 29.8 samt to 24.8 och 31.8 kl. 17-20.30.  Plats: Kannelmäen seurakunta, adress Klarinettvägen 6-8 A, fjärde våningen. Utbildningen görs på finska och engelska, utbildare är Tua och Torsten Sandell. Anmäl dig senast 20.8 till diakonissa Tua Sandell,  . Mer information: Al Massira ledarutbildning i Augusti / Training for Al Massira Group Leaders in August » Petrus (petrusforsamling.net)

Sorgekurs – Vägen vidare: Kursen är för alla som förlorat någon – nyligen eller för en lång tid sedan. Att bearbeta sorg kan ta tid. Det hjälper att dela vandringen med andra. Fem onsdagar, kl. 14.30-16.30, 20.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11. Anmälan till diakonissa Tua Sandell, . Mer information via Vägen vidare – Sorgekurs » Petrus (petrusforsamling.net)

Själavårdande Krito-kurs: Helande genom delande – en själavårdande kamratstödsgrupp där du får möjlighet att synliggöra och bearbeta olika frågor och smärtpunkter i livet, genom att skriva och tala om dem i gruppen. Vi samtalar bl.a. om liv, smärta, känslor och självkänsla, konfidentiellt i en liten grupp. Var och en bearbetar frågorna utifrån ett givet material. Vi samlas 9 måndagar i Petruskyrkan kl. 18.30–20.30, start 18.9. Deltagarantalet är begränsat. Anmälan till diakonissa Tua Sandell. Mer information via Helande genom delande – själavårdande Krito-samtalsgrupp » Petrus (petrusforsamling.net)

Fokus-församlingshelg: En helg med din församling 27-29.10 på lägergården Korpirauha. Fokus är församlingens årliga läger och ett tillfälle att tillsammans som församling starta den nya höstterminen med att umgås, träffa nya och gamla vänner och komma närmare Gud tillsammans – sätta vårt FOKUS rätt inför det kommande läsåret. En helg med lovsång, undervisning, förbön, bastubad och fina stunder! Mer information via FOKUS församlingshelg » Petrus (petrusforsamling.net)

Barnfamiljer

Följ Petrus Kidz på Facebook för att få uppdaterad information om vad som händer för barn! Mer information hittar du även via Barn och familjer » Petrus (petrusforsamling.net)

Välsignelse inför dagis- och skolstart: I samband med Puls-gudstjänsten 13.8 kl. 15.30 i Petruskyrkan välsignas barnen inför det nya läsåret. Välkommen med hela familjen och faddrar. Välsignelse betyder att vi tillsammans samlas i kyrkan för att be Gud om allt gott: trygghet, hälsa, glädje, vänner och allt som vi tycker att är viktigt.

Musiklek: Musikleken kl. 10 på torsdagar i Södra Haga fr.o.m. 7.9. Välkommen med i vårt glada gäng! Musikleken är speciellt för dig med barn 0-5år. Vi sjunger och leker tillsammans, och umgås efteråt en stund tillsammans. 

Barnens söndag

Söndagsskola i Munksnäs: Söndagsskola för barn i samband med gudstjänsten i Munksnäs kyrka söndagar kl. 10.

Barnkyrka och Coolkids: Barnens egen undervisning och pyssel under Puls-gudstjänsterna i Petruskyrkan söndagar kl. 15.30.

Sjung i kör

Lovsångsgruppen: En kör för alla som vill sjunga och det är låg tröskel för att komma med. Lovsångsgruppen medverkar under Förbön och tack-kvällarna varannan tisdag i Munksnäs kyrka. Vi träffar en timme innan förbönsgudstjänsten och övar inför kvällen. Vi träffas kl.18-19 varannan tisdag, jämna veckor. Första träffen 5.9.

Petrus Vokalensemble: Petrus vokalensemble är för dig som vill sjunga i kör, lära dig att sjunga flerstämmigt och kanske har du sjungit i kör någon gång tidigare. Vi sjunger i stämmor och uppträder ibland på olika evenemang. Nya medlemmar tas med hela tiden, så välkommen med! Övningar på torsdagar kl. 18 i Åggelby gamla kyrka vid behov.

Kingdomsingers: Kören Kingdom Singers vill inspirera och uppmuntra lokala församlingar att lovsjunga vår allsmäktiga Gud. Kören är en ekumenisk lovsångskör som leds av Fiona Chow. Repertoaren är på finska, engelska och svenska och sångarna är av olika ålder och kultur.

Mer information och kontaktuppgifter via Petrus körer » Petrus (petrusforsamling.net)

Ungdomsverksamhet

Petrus erbjuder mångsidig verksamhet för ungdomar i fom av ungdomskvällar, hjälpsverksamhet och annat kul! Bäst hör du vad som hände via PetrusYouth instagram @petrusyouth_

Mer information via Ungdomar » Petrus (petrusforsamling.net)