Hemgemenskap

För att du ska få växa och må bra behöver också du tillfällen där du får dela livet med andra. I en hemgemenskap finns det plats för dig, för dina frågor och tankar.

Gud har skapat oss för att leva liv i gemenskap och älska varandra som familj. Därför är hemgemenskaper en viktig del av det liv vi lever som församling. I en hemgemenskap får du utrymme att växa och utmanas i din tro och tillsammans med andra upptäcka mer av vad det innebär att vara en Jesu lärjunge i vardagen. 

tre kvinnor i olika åldrar

Ända sedan de allra första kristna har de troende samlats i hemmen för att dela livet, be och äta tillsammans. Under de första 200 åren av kyrkans historia fanns det inte ens några kyrkobyggnader att gå till. Att samlas i hemmen var den självklara och naturliga platsen att träffas på. Därför har även vi valt att förutom att samlas på Gudstjänst också träffas i hemmen för att dela liv. Våra hemförsamlingar består av ca 10-20 personer, som vanligtvis samlas varje vecka.

Hur kommer jag med?

Om du är intresserad av att bli del av en hemgemenskap eller vill veta mera är du varmt välkommen med i en, eller komma med på Puls-gudstjänsten där flera ledare av hemgemenskaper är med. Du kan också vara i kontakt med Tuomas Rosqvist, tuomas.rosqvist(a)evl.fi. Vi berättar gärna mera! 

De höll samman och möttes varje dag troget i templet, och i hemmen bröt de brödet och höll måltid med varandra i jublande uppriktig glädje. Apg 2:46-47