Restriktioner: Vi håller avstånd och sjunger in julen

Från och med den 25.11.2021 gäller nya coronarestriktioner i Helsingfors. Till gudstjänsten är du alltid välkommen men julens allsångstillfällen omfattas av de nya begräsningarna!

Piirretty kasvomaski ja koristeita vihreällä pohjalla.

Du är alltid välkommen på gudstjänst

Coronapass kommer inte att tas i bruk gällande andakter, gudstjänster eller kyrkliga förrättningar.

Vad gäller allsångstillfällen kan församlingarna välja mellan att ta i bruk coronapasset eller dra ner antalet deltagare till hälften av den tillåtna mängden för utrymmet i fråga. Ifall coronapasset är i bruk behöver församlingen inte begränsa deltagarantalet i allsångstillfället.

Restriktionerna är i kraft fram till den 24.12.2021.

Här hittar du hela beslutet från regionförvaltningsverket 18.11 ↗

De vackraste julsångerna ljuder som förut

De älskade allsångskonserterna ”De vackraste julsångerna”, som årligen lockat många glada julsångare till kyrkan, kommer att förverkligas i stort sett som planerat. Vi gör allt för att alla som vill sjunga allsång inför julen ska få möjlighet att göra det.

Eftersom kyrkorna är stora och vi har möjlighet att ta in hälften av kyrkans vanliga kapacitet för sångtillfällena kan vi ha De vackraste julsångerna som vanligt. Välkommen t.ex. till Petruskyrkan den 12.12 kl. 15.30 på De vackraste julsångerna Puls-gudstjänst.

‍Anmäl dig till Petrusmässan på förhand

Vi har stiftets biskop Bo-Göran Åstrand på besök i december under en så kallad biskopsvisitation. Söndagen den 5.12 firar vi gemensam Petrusmässa i Petruskyrkan, det är hela familjens gemensamma gudstjänst på andra advent med julgröt efter gudstjänsten! Vi är glada att Petrusmässan är välbesökt, så p.g.a att vi har halva kapaciteten i bruk kan du förhandsanmäla dig för att det ska vara tryggt för alla att delta.

Det finns begränsat med platser, så för att göra det säkert för alla att delta kan du förhandsanmäla dig via detta formulär ↗ De 130 första anmälda kan delta i gudstjänsten.

Följ med eller ring kansliet

Coronaläget utvecklas och lever under hela december. Följ gärna med på hemsidorna, vi uppdaterar så fort vi vet om hur de rådande restriktionerna påverkar adventstidens evenemang. Du kan också kontakta kansliet, vi svarar gärna på frågor.