Kyrkhelg Syd 16-18.4

ONLINE-evenemang

Kyrkhelg Syd 2021 ordnas som ett ONLINE-evenemang utan närvarande deltagare.

Restriktionerna föranledda av coronapandemin fortsätter. Därför kommer Kyrkhelg Syd 2021 att ordnas utan närvarande deltagare. Du kan följa programmet på Petrus församlings Youtube-kanal här:

Petrus YouTube

Alla föredrag kommer att sparas och kan senare ses på Kyrkhelgens hemsida https://www.kyrkhelg.fi/

Kyrkhelgen har temat ”Inför ditt ansikte”. Det påminner om att vi lever hela vårt liv inför Gud. Han som gett oss livet han låter det också fortsätta från dag till dag. Det finns ingen stund i livet då vi skulle vara glömda av Gud. Det finns inte heller någon plats på jorden där vi skulle vara dolda för Gud. Det är en mäktig tanke!

Temat “Inför ditt ansikte” påminner också om att vi är skapade till att leva i en nära relation till Gud. Vi har vårt ursprung i honom. Vi är välkomna till honom. Vi är kallade att leva hela livet inför Gud med allt vad det innebär.

I Ps. 139 står det: Herre, du utrannsakar och känner mig. Om jag sitter eller står, vet du det, du förstår mina tankar fjärran ifrån. Om jag går eller ligger, utforskar du det, med alla mina vägar är du förtrogen. Innan ett ord är på min tunga, vet du, Herre, allt om det. Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. En sådan kunskap är mig alltför underbar.

Fredag 16.4.2021
Kl. 19 Kyrkhgelgens öppnande, kyrkoherde Daniel Björk, Fiona Chow musiker Paneldiskussion – Inför ditt ansikte i arbetslivet, i panelen: Peter Fagerholm VD och medgrundare av Friends & Brgs, Maria Hedengren arkitekt, internationell bröllopsfotograf och grundare av Maria Hedengren Photography, Christoffer Perret VD för HIFK Fotboll, Christine Skogman informationsansvarig vid Svenska folkskolans vänner, diskussionsledare: kyrkoherde em. Bengt Lassus

Lördag 17.4
Kl. 11 Seminarium – Inför ditt ansikte i miljökrisen Lennart Saari, agronomie- och forstdoktor, pensionerad docent i viltvård vid Helsingfors Universitet
Kl. 12.30 – paus för lunch
Kl. 14 Seminarium – Inför ditt ansikte i Bibeln Antti Laato, teologie doktor, professor i gammaltestamentlig exegetik med judaistik vid Åbo Akademi
Kl. 15.30 – paus för kaffe och mellanmål
Kl. 16 Seminarium – Inför ditt ansikte bland muslimer Torsten Sandell, pastor och forskare, Svenska lutherska evangeliföreningen i Finland
Kl. 17.30 – paus för middag
Kl. 19 Festkväll – Inför ditt ansikte i vardagen medverkande: Peter Didrichsen, tidigare museichef för Didrichsens konstmuseum; Lärjungaskolan Transform; konferenciärer: Brita och Matias Gädda Konsert med Pekka Simojoki.

Söndag 18.4 Kl. 10 Högmässa: Ronny Thylin, Daniel Björk, Mathias Sandell, m.fl.

ANMÄLNINGAR
Kyrkhelgen är öppen för alla. Ingen anmälan behövs längre i.o.m. att deltagandet sker endast på distans. Du kan följa strömningen på Petrus församlings Youtubekanal via följande länk: Petrus församlings YouTube

UNDERSTÖD
Kyrkhelgen uppbär ingen deltagaravgift, men under helgen kommer det att vara möjligt att stöda arrangemangen och en del andra projekt i Guds rike på olika sätt.

KYRKHELGENS ARRANGÖRER
Petrus församling, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f., Fridsföreningen i södra Finland r.f., Förbundet Kyrkans Ungdom r.f., Finlands Ev. Luth. Student- och Skolungdomsmission r.f., Evangeliska folkhögskolan i Svenskfinland, Teologiska Institutet i Finland, Kristet Perspektiv r.f., Pro Lukas r.f., Oasrörelsen i Svenskfinland r.f.

KONTAKTPERSON
Kyrkoherde em Bengt Lassus, , tfn 050-551 4807 och Matts Nysand, , tfn 0400-706 479.

MER INFO: https://www.kyrkhelg.fi/