Julhälsning från Ronny Thylin

Ett av de finaste julminnena från min barndom är hur jag och min far åkte till torget tidigt på morgonen för att köpa en julgran några dagar innan jul. Vi gick omkring en stund och tittade på gran efter gran. Vi kollade hur breda, långa och jämna de var. När vi slutligen hittade en julgran som vi gillade så köpte vi den och körde hem den. På kvällen samma dag tog vi in den och klädde den och gav den en strålglans som den inte haft tidigare. 

Det hela påminner mig om hur vi är utvalda av Fadern och hans Son. De har valt just dig, med omsorg. De har betalat för dig. Du är älskad, du är utvald med en bestämd avsikt: du är vald att placeras i Faderns hus, och till att vara en del av Hans liv. Du är vald för att sprida glädje i Faderns hus! 

Fast egentligen gillar jag ännu mera det sätt på vilket jag köpt julgran de två senaste åren. Barnens skolklasser har sålt granar för att samla pengar till sin lägerskola. Man har beställt en gran och hämtat ut den utan att egentligen kunna kolla den desto noggrannare eftersom de varit färdigt inpaketerade i nät för att lättare kunna bäras hem. Då är det spännande att se vad man fått. Och jag gillar det! En julgran är ju ett träd och träd kan vara väldigt olika, liksom vi människor. Det hör till livet. Och varje gran har sin charm. När vi sedan klär den ger vi den en strålglans av ett annat slag, kanske kunde man säga en himmelsk strålglans? 

När jag ser på vår julgran så blir jag glad. Min önskan är att du på något sätt skall få uppleva att också du är utvald och hemburen av Fadern och hans Son, för att du skall finnas i Faderns hus och få utstråla något av hans himmelska strålglans. Min önskan är att du skall få uppleva att när Fadern och hans Son ser på dig så blir också de glada! 

Jag vill önska dig en fridfull jul!

 

Ronny Thylin,

tf. kyrkoherde