Ny podcast om kreativitet och tro

Hur kombinerar man tro och kreativitet? Hur ser det ut att leva ut sin kreativitet som troende? Bl.a. de här frågorna tas upp i den nya podcasten ”Creative Cookie Network” som Petrus församling har medverkat i att producera.

En plattform för diskussion

“Creative Cookie Network” är en podcast om tro och kreativitet. I avsnitten förs samtal om tro och kreativitet med olika kreatörer, artister och konstnärer, som delar bitar av sin resa, kreativitet, inspirationskälla och tro.

Pauliina Kittilä intervjuar personer från olika kreativa branscher.

”Målet med podcasten är att lyfta fram olika kreativa röster. Som konstnär eller kreatör blir man ofta ensam med sina tankar – både kring tro och det kreativa. Det är inte alltid helt lätt att navigera framåt så jag hoppas att podcasten kan erbjuda en plattform för diskussion kring tro och kreativitet och också möjlighet för människor att kunna känna igen sig i andras berättelser. Jag tror att det är viktigt att lyfta fram både det fina och det svåra, att kunna diskutera det som är utmanande kan ofta ge hopp”, säger Pauliina Kittilä.

Det finns åtta avsnitt av podcasten. I podcasten intervjuas bl.a. Elsa Sandås och Johan Myrskog kring tankar om musik och lovsång, Edit Koskinen delar tankar om kreativitet och Jutta Enbuska talar om dans och bön.

Lyssna via Spotify och Podbean

Podcasten utkommer via Podbean och Spotify. Du kan lyssna på avsnitten via nätet eller ladda ner apparna på din telefon.

Edit Koskinen, Johan Myrskog, Elsa Sandås, Sanni Tunturipuro, Isabella Törner, Jutta Enbuska, Simone Åbacka och Heidi Naukkarinen medverkar i avsnitten.