Alphakurs Hösten 2020

Tisdagar kl. 18, FÖRSTA TRÄFFEN 22.9!

Vad är Alpha?

Alpha är en plats att fundera på det stora frågorna i livet, samtala om meningen med livet och tron i en avslappnad atmosfär. Alpha ordnas runt om i världen – på cafér, restauranger, universitet, kyrkor, barer etc. Ingen Alpha är lika varandra men alla har tre saker gemensamt: mat, föreläsning och diskussion. Vi träffas 10 tisdagkvällar kl. 18 i Petruskyrkan, Skogsbäcksvägen 15, och funderar på teman som ”Vem är Jesus?” eller ”Varför och hur ska jag be?”.

Vad gör man på Alpha?

Vi äter middag tillsammans, lyssnar på ett föredrag om kvällens tema och sätter oss i mindre grupper och delar våra tankar om ämnet.

Vem är Alpha till för?

För alla! Inga frågor är fel och du får diskutera så mycket eller så lite du vill. Du behöver inte veta något om den kristna tron, och du är välkommen med även om du inte hör till församlingen eller kyrkan. Kursen är kostnadsfri.

Anmäl dig redan nu eller fråga mer per e-post:

Also in english! Tuesdays at 18:00, starts 22.9 kl. 18

Alpha is a series of sessions exploring the Christian faith, that run over ten weeks. Each talk looks at a different question around faith and is designed to create conversation. Alpha is run all around the globe, and everyone’s welcome. It runs in cafés, churches, universities, homes, bars—you name it. No two Alphas look the same, but generally they have three key things in common: food, a talk and good conversation. All the talks are in english! We also hope to have a group for internationals where you are able to participate in the discussions in english.
Sign up or ask more:for Alpha

Myös suomeksi! Tiistaisin klo. 18, alkaa 22.9 kl. 18

Alfa on sarja vuorovaikutteisia tapaamisia, joiden aikana tutkitaan kristinuskon perusteita rennossa ilmapiirissä. Sinulla on mahdollisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä ja jakaa omia ajatuksia. Alfa-kursseja järjestetään joka puolella maailmaa kahviloissa, ravintoloissa, yliopistoissa, kirkoissa, baareissa jne. Mikään Alfa ei ole samanlainen mutta kaikilla on kolme asiaa yhteistä: ruoka, puhe ja keskustelu. Kaikki puheet tapahtuvat englanniksi ja tarpeen mukaan järjestämme myös suomenkielisen keskusteluryhmän. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tapaamme Maunulan kirkolla, Metsäpurontie 15.
Ilmoittaudu tai kysy lisää: