Rekommendationer för evenemang

Det är en annorlunda tid vi lever i just nu. Det vi kan glädjas över är att Gud är den samma även nu och att vi har möjlighet att leva i gemenskap med honom och varandra fortfarande. De goda nyheterna är att det också finns en annan verklighet en endast det vi ser. Guds verklighet.

Det finns ljus mitt i mörkret. Ett hopp som växer sig allt starkare runt om i vår värld just nu. De goda nyheterna om Gud sprider sig snabbare än nånsin.

stay safe text och en blomma

Petrus följer THL:s rekommendationer

Det är viktigt och värdefullt att kunna samlas. Vi vill göra det så säkert som möjligt för alla att delta i våra gudstjänster och evenemang. I och med detta följer vi också THL:s anvisningar, och rekommenderar därför följande.

Grupper under 20

I och med de nya rekommendationerna får grupper på 20 personer samlas de kommande tre veckorna. Detta medför följande ändringar:

– Petrusmässan 29.11 sänds endast digitalt, ingen mässa på plats.
– Traditionella gudstjänsten 6.12 och 13.12 sänds digitalt från Petruskyrkan där 15 personer är välkomna att delta på plats. Ingen gudstjänst i Munksnäs och Åggelby dessa söndagar.
– Puls gudstjänst 6.12 och 13.12 endast digitalt, ingen gudstjänst på plats.

Kom endast utan symptom

Du är fortfarande välkommen att delta i våra gudstjänster och evenemang. Kom ihåg att delta bara om du är frisk och utan symptom. Stanna hemma om du har symptom eller varit i kontakt med någon med konstaterad corona.

Användningen av ansiktsmask

Använd ansiktsmask på våra gudstjänster och andra evenemang. Speciellt under all sång ska ansiktsmask användas. Ta gärna med egen ansiktsmask ifall du har.

Håll avstånd

Kom ihåg god handhygien och tillräckliga säkerhetsavtånd under alla tillfällen.

Delta online

I och med de nya begränsningarna kan du delta i gemenskapen digitalt. Alla är varmt välkomna att delta i vår online gudstjänst och Förbön och Tack. Du hittar dem via Petrus församlings facebook

Traditionell gudstjänst kl. 10 från Petruskyrkan
Puls-gudstjänst söndagar kl 15:30
Förbön och Tack varannan tisdag kl. 19

Du kan även lyssna på vår podcast Petruspodden via Spotify och Podbean.

En hälsning

Vi kan påminna oss om vad vår kyrkoherde Daniel Björk skrev under våren då epidemin hade sin början:

Vi har ett val

Vi har ett val som kristna. Var kommer vi att rikta vårt fokus? Var kommer vi att ha vårt fäste – vårt ankare. Är det i den här världen, dess värderingar och nyhetsrapporteringar. Eller är det i Honom som skapat allt, som ser dig och älskar dig.

Gud är inte förvånad över corona-viruset. Han blev inte överraskad som du och jag. Han har en plan för oss, för sin församling – också nu. Gud har inte blivit överraskad av något som hänt dig i ditt liv. Han har stått vid din sida i varje skede och han har något att säga dig. I varje utmaning finns en möjlighet att växa.

Vilken verklighet vill vi leva i?
Det handlar inte om att låtsas som att den andra verkligheten inte finns. Vad som händer runt omkring oss är verkligt. Men vi vet att det också finns en annan verklighet, en högre verklighet.

Jag behöver påminna mig om vad Gud gör. Vem Gud är. Vad han kan.
Han var här långt före mig – han kommer att finnas långt efter mig.

Jag behöver inte vara rädd. Det finns stora problem om behöver en lösning. Vi behöver Guds lösningar.Trots detta så känner jag ett stort hopp för framtiden. En stor tillit till Gud. Gud vet vad han gör.

Det tar inte slut här.