Rekommendationer för evenemang

Vi kan träffas fysiskt igen! Det är en annorlunda tid vi lever i just nu. Det vi kan glädjas över är att Gud är den samma även nu och att vi har möjlighet att leva i gemenskap med honom och varandra fortfarande. De goda nyheterna är att det också finns en annan verklighet en endast det vi ser. Guds verklighet.

Det finns ljus mitt i mörkret. Ett hopp som växer sig allt starkare runt om i vår värld just nu. De goda nyheterna om Gud sprider sig snabbare än nånsin.

stay safe text och en blomma

Petrus följer THL:s rekommendationer

Det är viktigt och värdefullt att kunna samlas. Vi vill göra det så säkert som möjligt för alla att delta i våra gudstjänster och evenemang. Samhället börjar öppna upp vilket gör att vi kan börja ses fysiskt igen. Vi följer med THL:s anvisningar, och rekommenderar följande.

Kom endast utan symptom

Du är fortfarande välkommen att delta i våra gudstjänster och evenemang. Det sker tills vidare främst digitalt. Kom ihåg att delta på plats bara om du är frisk och utan symptom. Stanna hemma om du har symptom eller varit i kontakt med någon med konstaterad corona.

Användningen av ansiktsmask

Vi rekommenderar användande av ansiktsmask på våra gudstjänster och andra evenemang. Speciellt under sång inomhus ska ansiktsmask användas. Ta gärna med egen ansiktsmask ifall du har.

Håll avstånd

Kom ihåg god handhygien och tillräckliga säkerhetsavtånd under alla tillfällen.

Delta online

Fast vi kan ses i större grad är det fortfarande möjligt att delta online. Alla är varmt välkomna att delta i vår online gudstjänst från Åggelby gamla kyrka under sommaren kl. 13. Du hittar den via Petrus församlings facebook Under sommaren kommer det även en andakt på Pulpodden och Facebook varje söndag. Temat för sommaren är Guds karaktär och vi dyker in i vem Gud är och hur det påverkar oss att inte ha endast kunskap om honom, utan uppleva honom personligen. Podden hittar du på Spotify: Pulspodden eller Podbean: Pulspodden.

Du kan även lyssna på vår podcast Petruspodden via Spotify och Podbean.

En hälsning

Vi kan påminna oss om vad vår kyrkoherde Daniel Björk skrev under våren då epidemin hade sin början:

Vi har ett val

Vi har ett val som kristna. Var kommer vi att rikta vårt fokus? Var kommer vi att ha vårt fäste – vårt ankare. Är det i den här världen, dess värderingar och nyhetsrapporteringar. Eller är det i Honom som skapat allt, som ser dig och älskar dig.

Gud är inte förvånad över corona-viruset. Han blev inte överraskad som du och jag. Han har en plan för oss, för sin församling – också nu. Gud har inte blivit överraskad av något som hänt dig i ditt liv. Han har stått vid din sida i varje skede och han har något att säga dig. I varje utmaning finns en möjlighet att växa.

Vilken verklighet vill vi leva i?
Det handlar inte om att låtsas som att den andra verkligheten inte finns. Vad som händer runt omkring oss är verkligt. Men vi vet att det också finns en annan verklighet, en högre verklighet.

Jag behöver påminna mig om vad Gud gör. Vem Gud är. Vad han kan.
Han var här långt före mig – han kommer att finnas långt efter mig.

Jag behöver inte vara rädd. Det finns stora problem om behöver en lösning. Vi behöver Guds lösningar.Trots detta så känner jag ett stort hopp för framtiden. En stor tillit till Gud. Gud vet vad han gör.

Det tar inte slut här.