Petrus sommaren 2021

människor utomhus på sommaren Sommaren är efterlängtad! Värmen, att kunna vara ute och förhoppningsvis umgås lite mer med människor.
Sommaren är en tid av vila och Petrus som församling vill också ta tiden att ladda upp. Det betyder inte att vi skulle vara på paus. Gud är aldrig på paus utan han kallar in i en relation med sig själv, ett liv som fortsätter oberoende säsong eller livssituation.

Du är välkommen med på det som händer under sommaren!

Gudstjänster under sommaren

Traditionella gudstjänster

Välkommen på högmässa varje söndag till Åggelby gamla kyrka eller Munksnäs kyrka under sommaren.Vi följer med restriktionerna, men just nu krävs ingen förhandsanmälan utan du är välkommen att bara dyka upp.
Kl. 10 Åggelby gamla kyrka Gudstjänsten sänds digitalt på Petrus församlings facebook. Ingen gudstjänst 20.6.
kl. 13 Munksnäs kyrka ordnas endast på plats. 20.6 sänds gudstjänsten digitalt.
Gudstjänst på lägergården Björkebo: 20.6 kl. 13 firar vi gudstjänst som inledning på SLEF:s barnläger. Alla är välkomna med oberoende om man deltar på lägret eller inte. Lägergården är i Nummela. Kontakta kaplan Ronny Thylin för mer information, 050-3803 548/ .
Midsommardagens gudstjänst: 26.6 kl. 13 Munksnäs kyrka. Kom men och fira midsommardagen med en gudstjänst!

Sommarpuls

Välkommen med på en avslappnad sommareftermiddag varje söndag i juni (utom midsommar) och augusti utanför Petruskyrkan kl. 15.30. Vi umgås, ber, lovsjunger och spenderar eftermiddagen tillsammans. Vi tror att Gud bryr sig om oss och att vi får bli medvetna om hans närvaro. Sommarens undervisning handlar därför om Guds karaktär och hur det förändrar oss att vi lär känna honom. Undervisningen kommer på Pulspodden och Facebook varje söndag.

1-15.6 följer vi rekommendationerna av 10 pers samlingar inomhus och 50 pers utomhus.

Sommardag på Björkebo

Har du tomt i kalendern 1.6 eller 8.6 och vill komma bort från stan för en dag? Kom då med till församlingens lägergård Björkebo i Nummela och tillbringa dagen i en avkopplande och fridfull miljö. Kom för att helt enkelt bara vara och umgås. Sätt dig på balkongen med en trevlig bok. Ta en promenad i näromgivningen eller spela utomhusspel. För den som vill göra något praktiskt finns det olika mindre underhållsarbeten både utomhus och inomhus.

1.6.2021 kl. 10: Meddela gärna ditt deltagande genom att kontakta Bodil Sandell, , 09-2340 7227 / 050 380 39 25
8.6.2021 kl. 10: Meddela gärna ditt deltagande genom att kontakta Ronny Thylin, 050-3803 548 eller .

Häng med online

Online andakt

Under hela sommaren kommer det en ny andakt på Pulspodden varje söndag. Temat för sommaren är Guds karaktär och vi dyker in i vem Gud är och hur det påverkar oss att inte ha endast kunskap om honom, utan uppleva honom personligen. Podden hittar du på Spotify: Pulspodden eller Podbean: Pulspodden.

Social media

Du kan även följa med Petrus församling på Petrus församlings facebook och Petrus församlings instagram