Påsken 2021

Årets största kristna högtid är här!

Det är den mest märkvärdiga högtid vi har oberoende om vi kan fira det i stora samlingar eller inte. Påsken handlar om hopp och nytt liv – det finns tillgängligt oberoende om vi ser det eller inte.
I över ett års tid har vi nu levt med coronaviruset som en ständigt närvarande skugga över våra liv, våra framtidsplaner, vårt arbete, våra relationer och vår fritid. Inga planer är säkra. Det är mycket som inte är som vanligt. Många unga hoppar av studierna. Många äldre sitter ensamma. Marken är frusen, det känns som ödemark. Hur ska man hålla hoppet levande?

Men Gud har något att säga till oss, också mitt i allt detta. Han har en väg genom ödemarken. ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, ser ni det inte?” Gud har en god plan och en framtid för dig och den finns inom räckhåll. – Daniel Björk

Vad hände egentligen under påsken och hur berör det oss? Hur berör Jesu offer på korset, Hans uppståndelse och seger mig? Petrus församling tror att det berör oss på alla sätt! Kom med oss och möt Jesus under denna påsk!

P.g.a. de rådande omständigheterna kan vi inte ses som vanligt i kyrkan, men vi uppmanar till att träffas i hemmen tillsammans i mindre grupper. Du kan följa med Palmsöndagen, Stilla veckans aktläsning och gudstjänster live på Petrus församlings Facebook.

Stilla veckans och påskens program via Facebook live

Du hittar alla sändningar via denna länk, ifall annat inte nämns: Petrus församling Facebook.

Det finns möjlighet för ett begränsat antal förhandsanmälda personer att delta under samlingarna. Ifall du vill vara med kan du kontakta kaplan Ronny Thylin 050-3803 548/ .

Aktläsning

Vad hände under Stilla veckan och hur berör det mig? Kanske är det här påsken då du får gå igenom hela Stilla veckan tillsammans med Jesus?
Aktläsning, bibelläsning, förekommer under stilla veckan istället för vanlig predikan. Det hjälper oss se Jesu liv och sätta oss in i påskens händelser. Delar ur evangeliernas beskrivningar av Jesus lidande och död läses, och varvas med psalmsång.

Må 29.3-ons 31.3 kl. 18
Följ med bibelberättelser live på Petrus facebook under hela Stilla Veckan. Varje aktläsning har ett eget facebook evenemang. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare.
Tisdag:Tisdagens aktläsning – andra akten
Onsdag: Onsdagens aktläsning – tredje akten

Skärtorsdag 1.4

kl. 18 Kvällsmässa i Munksnäs kyrka. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare. (vid behov ordnas en andra kvällsmässa redan kl. 17)
kl. 18 Streamad skärtorsdag med nattvard från Petruskyrkan, plats för 6 deltagare. Följ streaman här: Torsdagens aktläsning – fjärde akten
kl. 19-19.30 Nattvard utanför Petruskyrkan efter avslutad sändning. Välkommen! Du kan följa med sändningen och komma till kyrkan efter det.

Långfredag 2.4

kl. 10 Aktläsning i Munksnäs kyrka. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare.
kl. 12 Streamad Aktläsning i Åggelby gamla kyrka. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare. Du kan följa med streaman här: Fredagens aktläsning – femte akten
kl. 18 Streamad Långfredags-Puls på Petrus Youtube. Diskussion och lovsång kring Jesus, långfredagen och vad det betyder för oss.Följ streaman här: Petrus YouTube

Påskdagen 4.4

kl. 10 Streamad högmässa från Munksnäs kyrka. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare. Jesus är uppstånden! Följ streamen här: Påskdagens gudstjänst
kl. 14 Högmässa i Malms kyrka. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare.
kl. 15.30 Puls på Zoom. Under fastan har vi upplevt att Gud kallar oss att satsa på gemenskap. Istället för att streama gudstjänsterna ses vi på Zoom för undervisning, tillbedjan och gemenskap. Denna söndag firar vi tillsammans Jesu uppståndelse och talar om ve han är. Du är välkommen oavsett om du varit på Puls tidigare eller inte!
Länk till Puls på Zoom
Meeting ID: 854 0471 3209
Passcode: 1234

Annandag påsk 5.4

kl. 10 Streamad gudstjänst från Petruskyrkan. Plats för 6 förhandsanmälan deltagare. Följ streamen här: Gudstjänst på annandag påsk

BARNENS PÅSK

Inför påsken har vi igen möjlighet att samlas för att njuta av påskens färger och symboler, samt fundera på påskens budskap och betydelse för oss. Daghemkyrkorna är tyvärr inhiberade p.g.a. det rådande läget, men det betyder inte att vi inte kan fira Jesu uppståndelse. Kom med i Petrus Kidz-gruppen på Facebook och hör mer, ta del av andakter och videosnuttar som är gjorda speciellt för barn.

Kom med i PETRUS KIDZ på facebook så vet du vad som händer!