Gunilla och Magnus Riska reser till Etiopien

Vi är glada att få välsigna vår diakonissa Gunilla Riska och hennes man Magnus vidare till hösten. Samtidigt är vi glada över den välsignelse hon varit i vår församling.
Här är hennes hälsning till församlingen

Dags att gå vidare

Jag har haft min sista arbetsdag i Petrus församling. Åtminstone min sista arbetsdag för en längre tid. I höst åker jag med min man till Etiopien för en period på fyra år. Det är nästan ett kvartssekel jag fått vara diakonissa i församlingen och det har varit rika och fina år. Jag har fått dela tro och gemenskap med många. När jag nu slutar för en tid skulle jag vilja säga några saker;

Håll fast vid det som på riktigt är viktigt. Under våren har vi fått stanna upp och vi har fått avstå från mycket. Det vi haft kvar är bönen, Ordet och varandra. Vi har inte fått träffas, men vi har fått be för och med varandra och vi har fått tala med varandra åtminstone per telefon. Håll fast vid bönen, håll fast vid Ordet och var måna om varandra.

Varje människa är värdefull. Varje människa har en historia att berätta och det lönar sig att lyssna! Jag har träffat så många fina människor och varje möte har varit värdefullt. Vem du än är så skall du veta att jag uppskattat att vi fått träffas!

Det är aldrig för sent att börja med något nytt. När jag fyllde 50 år fick jag ett kort med ungefär den här texten på. Det kortet gjorde mig glad. Jag fyllde 50 år och det fanns fortfarande mycket att upptäcka och se. Och det här stämmer fortfarande, för oss alla. Det bästa ligger ändå framför, fast det finns mycket fint i den här världen så är det ingenting emot det som väntar oss i himlen!

Njut av de små sakerna. Det är inte de stora sakerna jag minns bäst, det är de små vardagliga sakerna jag bär med mig. Kaffe ute i solen på Björkebo, en kväll på stranden på Lekholmen, förbönskvällarna i Munkshöjden. Människor jag mött på olika ställen och i olika sammanhang är allt sådant jag minns med glädje och tacksamhet!

Till sist vill jag säga tack! Tack för all gemenskap under åren! När jag åker vidare känns det gott att veta att vi får ha varandra kvar, vi får minnas varandra och vi får be för varandra. Jag och min man kommer också att skriva brev så gott som varje månad och berätta hur vi har det. Den som vill följa med vår resa kan beställa de här breven. Vi är också tacksamma för bönestöd för Etiopien, för arbetet där och för oss.

Jag vill sluta med orden i Jeremia 29:11;
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Var välsignad!

Gunilla Riska, diakonissa

Hör mer från dem

P.s. Ifall man vill höra hälsningar av dem efter att de åkt iväg kan man beställa deras nyhetsbrev här: https://www.kylvaja.fi/liity-tilaa genom att välja ”työntekijän ystäväkirjeen ja liityn lähettäjärenkaaseen” och så Riskat – Itä-Afrikka.