Exponering av Covid-19 i Munkshöjdens kyrka 6.11

En person som deltog i de Nordiska bönedagarna i Munkshöjdens kyrka freadag 6.11 har testat positivt för coronavirus. Bönedagarna arrangerades av bönenätverket Nordens kallelse.

Hälsovårdsmyndigheterna kontaktar de berörda och förmedlar vidare anvisningar. Inför konferensen gjordes en säkerhetsplan gällande avstånd, användningen av munskydd samt hygien och arrangören har en lista med deltagarnas kontaktuppgifter.

Myndigheterna uppmanar alla som vistats i Munkshöjdens kyrka fredag 6.11 att iaktta social distansering/självvald karantän samt noggrant följa med sitt hälsotillstånd. Om man upplever ens lindriga förkylningssymptom bör man testa sig för covid-19.

Deltagare från konferensen besökte även högmässan i Munksnäs kyrka kl 10 och Åggelby gamla kyrka kl 12, sön 8.11. De gudstjänstbesökare som närvarade i dessa gudstjänster bör också iaktta större försiktighet än vanligt och följa med sitt hälsotillstånd.

Mera info om förebyggande av smitta kan läsas på THL:s hemsida HÄR.

Frågor och övrig information, Daniel Björk 0504323305 Information för konferensens deltagare ger arrangör Ulf Emeleus, 040 552 3085