Petrus söker en diakoniarbetare på heltid

Är du den person vi söker till vårt team?

Petrus församling söker en diakon eller diakonissa för en tjänst på heltid tillsvidare. Sista ansökningsdag är 24.10.2022. Kravgrupp 503, lön och villkor enligt KyrkTAK. Språkkraven är utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och nöjaktiga i finska. Behörighet för tjänsten är av kyrkostyrelsen fastslagna behörighetskrav för diakonitjänst. Tillträde 1.12.2022 eller enligt överenskommelse, prövotid 6 mån. Körkort och tillgång till egen bil är meriterande.

Petrus församling är en mellanstor finlandssvensk församling med ca 6000 medlemmar i västra och norra Helsingfors. Församlingen har ett tiotal engagerade och inspirerande anställda som du skulle bli del av. Vi har ett mångsidigt och levande gudstjänstliv och flera mindre gemenskaper som leds av församlingsmedlemmar. I församlingens vardag kombineras nytt och traditionellt församlingsliv på ett dynamiskt sätt.

Du skulle vara församlingens enda tjänsteinnehavare inom diakoni och har därför stora möjligheter att utveckla diakonin i församlingen. Du kommer att arbeta både självständigt och även i team med andra anställda kring olika satsningar.

Du behöver vara bra både på korta snabba möten med klienter och på att bygga längre relationer till familjer och individer. Varje år gör du även ansökningar till några stiftelser och fonder gällande ekonomiskt stöd till behövande och ibland arbetar du tillsammans med någon av församlingens stödföreningar.

Vi söker dig som:

• har godkänd utbildning enligt kyrkostyrelsens direktiv och erfarenhet av diakonalt arbete
  • har förmåga att självständigt planera och organisera församlingens diakoni
  • arbetar bra i team tillsammans med andra, är uppmuntrande och konstruktiv
  • kan arbeta flexibelt och betjäna en församling som har mångsidig verksamhet och hög förändringstakt
  • kan rekrytera, inspirera och handleda frivilliga församlingsmedlemmar inom diakonin
  • kan sköta kontakt och ansökningar till fonder och stiftelser
  • delar församlingens vision och värderingar och vill arbeta i just Petrus församling

Mera information om befattningen fås av kyrkoherde Daniel Björk 050-432 3305 eller diakonissa Bodil Sandell 050-380 3925. Vi ser fram emot att höra från Dig och hoppas att just Du skall bli en del av vårt härliga gäng!

Fritt formulerad ansökan och CV skickas senast 24.10.2022, kl. 16, till: .

Intervjuer med de sökande ordnas i Helsingfors 25.10-1.11.2022. Församlingsrådet tar beslut om eventuell anställning på sitt möte 8.11.2022. Tjänsten kan tillträdas redan 1.12.2022 eller enligt överenskommelse.