Projektledare för PROJEKTET ”stöd TILL familjer”

Petrus församling söker projektledare för PROJEKTET ”stöd TILL familjer”, 100 % för tiden 1.1.2019–31.12.2021

Petrus församling är en svenskspråkig församling som täcker hela västra och norra Helsingfors. Vi är en nytänkande och utåtriktad församling med verksamhet för alla åldrar och vårt arbete har en tydligt kristen profil.

Petrus församling kommer under tiden 1.1.2019–31.12.2021 att genomföra ett projekt som vi kallar ”Framåt tillsammans. Stöd till familjer.” Vi söker nu en projektledare på 100 % för att leda detta projekt. Uppgiften är krävande och förutsätter initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du får själv vara med och utforma målsättningar och arbetssätt för projektet.

Uppgiften handlar framförallt om att hitta, engagera och coacha frivilligarbetare i församlingen för att möta familjers mångsidiga behov. Du får stöd av församlingens erfarna och engagerade team av medarbetare men du ansvarar för förverkligandet av detta projekt.

Vi förutsätter en för uppgiften lämplig utbildning inom socialt arbete. Erfarenhet av arbete bland utsatta barn och familjer är meriterande. Ledarskapserfarenhet och erfarenhet av frivilligverksamhet i församlingsarbete är nödvändigt för ett framgångsrikt utförande av uppgiften.

Vi söker dig som:
  • Är strukturerad och målmedveten

• Delar vår kyrkas tro och värderingar och är bekväm att sprida kyrkans tro och budskap

• Är hängiven, nyfiken och bidrar med arbetsglädje i vårt team

• Har kapacitet att fungera som en inspirerande ledare för frivilliga i församlingen

• Kan arbeta självständigt och fungera bra i team

Anställningen är ett tidsbundet arbetsavtalsförhållande för tiden 1.1.2019–31.12.2021. Kravgrupp 503. Lön och villkor enligt KyrkTAK. Anställningen har 6 månaders prövotid. Språkkraven är utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i finska.

Fritt formulerad ansökan med personbeskrivning och CV skickas till daniel.bjork@evl.fi. Sista ansökningsdag 12.11.2018, kl 16. Mera uppgifter om anställningen fås av projektkoordinator Rebecka Björk, 050-522 9098, rebecka.bjork@evl.fi eller kyrkoherde Daniel Björk, 050-432 3305, daniel.bjork@evl.fi.

Daniel Björk
Petrus församling