Kandidater i församlingsvalet 2018

Församlingsvalet är framför allt ett lokalt val som gäller den egna församlingens beslut de närmaste fyra åren.
Du kan själv påverka besluten i din församling genom valet.

Bästa församlingsmedlem!

Snart är det församlingsval. Tolv medlemmar ska väljas till församlingsrådet i Petrus.
Deras uppgift är att besluta om församlingens verksamhet och om hur församlingen använder sina budgetmedel.

Petrus har också tre platser i gemensamma kyrkofullmäktige.
De bestämmer tillsammans med de övriga 88 medlemmarna om kyrkans verksamhet i hela Helsingfors.

Om du bryr dig om kyrkan och vill det bästa för den, då ska du rösta i valet till församlingsrådet.
Och kom ihåg att be för de som väljs.

Kontakta gärna kansliet om du har frågor: 09-2340 7100, petrus.fors(a)evl.fi.

Daniel Björk
Kyrkoherde

Valmansföreningar med kandidater i Petrus församling för församlingsrådet och kyrkofullmäktige är följande:

FÖRSAMLINGSRÅDET

Petrus för alla
Vi vill arbeta för att Petrus ger utrymme för olika former av församlingsgemenskaper och initiativ: andakter, mässor, litteraturcirklar, samtalsgrupper, mansgrupper, Petra-frukostar, familjefrukostar etc. Vi vill att Petrus som församling är en aktiv del av Borgå stift. Vi deltar i gemensamma satsningar som Ungdomens kyrkodagar, Höstdagar, Stifts-, missions- och diakonidagar och i utbildning och kurser som ordnas gemensamt i stiftet. Vi vill även att Petrus tar sitt ansvar för skapelsen lokalt, nationellt och globalt (t.ex. i miljö- och andra samhällsfrågor, i fråga om global rättvisa, mänskliga rättigheter, fördelning av resurser och stöd till kyrkans missionsorganisationer).

Tro och gemenskap
Vi vill att Bibeln också i fortsättningen är vår auktoritet för läran och livet. Vi vill slå vakt om det värdefulla som finns i Petrus församling: att Jesus är i centrum i sin församling och att vi som lärjungar låter Jesus forma oss i tro och liv. Vi vill att förnyelsen förverkligas genom att de anställda och frivilliga medarbetarna tillsammans genom gränsöverskridande verksamhetsformer och nya gemenskaper når ut till nya människor i Helsingfors och i hela världen (Matt. 28:18-20). Vi vill stöda familjen och det kristna äktenskapet mellan man och kvinna, samt integrera alla åldersgrupper med varandra i gemenskapen. Vi vill ha en större geografisk spridning av verksamheten för barnen och föräldrarna, samt att flera äldre och ensamma via en bredare diakonal insats får den hjälp de behöver. I Tro och gemenskap vill vi att församlingsrådet har en aktiv och övergripande roll i planeringen av den framtida strategin och verksamheten och vi vill uppmuntra de anställda och de frivilliga medarbetarna i deras viktiga arbete. I övrigt ansluter vi oss till det nationella nätverket ”Tro och gemenskap” www.svenska.uskojayhteys.fi

Petrus framtid
Vi består av aktiva församlingsbor. Vi vill jobba för att Petrus är en levande församling för alla.
Vi vill ha gott samarbete med kyrkoherden och personalen, och en församling som är relevant för människor idag.

GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE
Sämjoval, så ingen röstning förrättas för Gemensamma kyrkofullmäktige.

Hela Petrus
Vi är en samlingslista med människor från olika bakgrund i församlingen. Vi vill jobba för Petrus församlings bästa, för det svenskspråkiga i Helsingfors och för att bibehålla tre självständiga svenskspråkiga församlingar.

Lassus, Bengt (ordinarie)
Månsson, Björn (ordinarie)
Perret, Christoffer (ordinarie)
Anttila, Tuomas (1. ersättare)