Är du ensam under julen?

Om du inte har någon att fira jul med, är du varmt välkommen hem till kyrkoherden Daniel Björk.

Välkommen hem till oss och fira jul tillsammans!
– Daniel och Rebecka

Varför väljer ni att bjuda in främmande människor för att fira julafton hemma hos er?

Vi ville testa något annorlunda. Säkert finns det en och annan som inte har planer för julaftonskväll. Då är de välkomna att fira jul tillsammans med oss i Malmgård!
Det känns på något sätt som en fin reflektion av julevangeliet, där Maria och Josef fick härbärge på en lite oväntad plats. Och liksom i stallet är det inte lyxen som är det viktiga, utan värmen, gemenskapen och tryggheten. Där i det enkla upplever man ofta det mest heliga.

Har ni gjort det här tidigare och hur har det fungerat?

– Vi brukar alltid fira julafton med vänner och ibland har också lite mindre bekanta vänner varit med. Barnen älskar när det är många vuxna på besök. De njuter så när någon läser en bok för dem i soffan, spelar ett spel eller lyssnar på deras historier.Vi ordnar bara lite julmat och umgås. Den som vill får gärna ta med något till bordet, men det är inget måste. Kanske blir det några stämningsfulla julsånger vid pianot och en mysig julfilm med glögg när barnen gått och lagt sig.

Kontakta Rebecka för mer information: rebecka.bjork@evl.fi

(Intervjun tagen ur Kyrkpressens artikel. Du kan se hela intervjun HÄR